Pozovite » (+381) (0)24 535-533

nad raspuklinom cutnje mk-mU drugoj polovici mjeseca svibnja 2010. godine, u nakladi Hrvatskog akademskog društva - HAD, objavljena je treća zbirka poezije subotičkog pjesnika Mirka Kopunovića intrigantno naslovljena „Nad raspuklinom ćutnje". Knjiga sadrži 44 lirski intonirane pjesme, koje su podijeljene u tri, obimom nejednake, poetske cjeline: „Nemiri tišine", „Zaspale ptice nebo sanjaju" i „Bačka zemlja rađa".

Dvadesetak pratećih likovnih ilustracija, kao i naslovnicu, izvanredno dobro je uradio akademski slikar Ivan Balažević, Tavankućanin koji živi i radi u Novom Vinodolskom, a recenzije potpisuju Tomislav Žigmanov („Lirika intimnog registra sebstva : ili o poetici Kopunovića i onoga što navire ponad pukotina ćutnji") i Snežana Ilić („... ništa uzvišenije od sopsvene čežnje").

mirko kopunovic-m

Mirko je Kopunović rođen u Subotici 1952. Kao urednik, zaposlen je u tjedniku „Hrvatska riječ". Djela je objavljivao u subotičkoj književnoj periodici, a do sada je objavio dvije knjige pjesama - „U iskrama nade" i „Pod slapovima sna" - koje su prevedene na mađarski i njemački jezik.


Baština