Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Opći podaci

HLU CroArt logoOsnovana 2011.
Broj članova: oko 30

Kontakt: 24000 Subotica, Beogradska cesta 31
Tel: +381 (0)24/555-072; +381 (0)63/518-218

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook profil udruge

Vodstvo:
Josip Horvat, predsjednik
Davor Bašić Palković, dopredsjednik,

Jelena Lipozenčić, tajnica

Manifestacije:
Međunarodna umjetnička kolonija „Stipan Šabić
"
Likovna kolonija „Panon"

Više o udruzi

HRVATSKA LIKOVNA UDRUGA CROART, kulturna udruga iz Subotice. Ova prva likovna udruga među vojvođanskim Hrvatima utemeljena je na Osnivačkoj skupštini održanoj 25. I. 2011. u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u nazočnosti 27 osnivača - likovnih umjetnika, slikara amatera, entuzijasta i simpatizera, te predstavnika domaćina, DSHV-a i Generalnog konzulata RH u Subotici. Cilj joj je okupljanje ljubitelja likovne umjetnosti, razvijanje i njegovanje kulturne tradicije, očuvanje baštine, promicanje kulturnog nasljeđa i likovnog stvaralaštva vojvođanskih Hrvata.

Udruga je nastala kao rezultat razgovora između dugogodišnjih djelatnika na likovnom polju, u kojima je iskazana potreba da se formira čisto likovna udruga koja bi okupljala likovne umjetnike i pružala im priliku za iskazivanje vlastita dara i promicanje, čuvanje, njegovanje i sakupljanje hrvatske kulturne baštine.

Planom rada predviđeno je održavanje dviju kolonija godišnje i više jednodnevnih kolonija. Jedna od kolonija nosi ime našeg poznatog pokojnog likovnog pedagoga Stipana Šabića, a među osnivačima udruge je i njegova supruga. Održava se i godišnja višednevna međunarodna kolonija „Panon", a koja se već održava u Hrvatskoj i Mađarskoj i okuplja tamošnje slikare.

Radom Udruge rukovodi petočlani Upravni odbor, a nadzor nad radom obavlja tročlani Nadzorni odbor.

Ljiljana Dulić Mészáros

Lista Udruga