Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Smotra TS Ljutovo2014 mGlavna manifestacija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Ljutovo je Smotra hrvatskih tamburaških sastava. Prva smotra organizirana je 2009. godine.

Osnovna je namjera organizatora upoznavanje i zbližavanje s tamburaškim sastavima koji imaju za cilj njegovanje i očuvanje glazbe i običaja hrvatske nacionalne manjine, kao i širenja tambure kao najznačajnijeg vojvođanskog i vrvatskog narodnog instrumenta.

Koncert Gubec Ruma2014Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec Ruma priređuje godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra povodom Dana Društva, što je ujedno jedna od najvažnijih glazbenih manifestacija ove udruge. Na koncertu sudjeluju članovi Velikog tamburaškog orkestra, Škole tambure i vokalni solisti Društva.

Veliki tamburaški orkestar na koncertu izvodi repertoar koji se sastoji od autorskih gradskih novokomponiranih pjesama vojvođanskih Hrvata, transkripcija djela klasične glazbe prilagođene tamburaškim orkestrima kao i klasične skladbe pisane za tamburaške orkestre.

Veceri Ilije Zarkovica2015 plakat mHrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Tomislav iz Golubinaca priređuje u mjesecu rujnu trodnevnu kulturnu manifestaciju „Večeri i noći Ilije Žarkovića Žabara“ u znak sjećanja na ovog preranog preminulog pjesnika, glazbenika i kulturnog djelatnika, jednog od najsvestranijih suvremenih umjetnika na srijemskim prostorima koji je ostavio dubok, neizbrisiv trag svojim djelima u poeziji, rock'n'rollu i tamburaškoj glazbi. Ova se manifestacija organizira od 2010. godine.

God koncert Djurdjin2015 3Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Đurđin organizator je manifestacije „Godišnji koncert HKPD Đurđin“ od 2006. godine, u predbožićno vrijeme, uoči blagdana sv. Nikole. Mjesto održavanja je župna dvorana crkve sv. Josipa Radnika u Đurđinu.

FBP2015 1FESTIVAL BUNJEVAČKI PISAMA, glazbena manifestacija. Nastao je na prijedlog  subotičkog liječnika dr. Marka Sentea 2000., kada je osnovan i Inicijativni odbor Festivala u sastavu prof. Vojislav Temunović, Antuš Gabrić i Miroslav Kujundžić. Sljedeće godine isti je preinačen u Organizacijski odbor, a te godine je održan i I. Festival bunjevački pisama.

Do 2009. godine Festival se organizira pod okriljem HKC Bunjevačko kolo, a od 2010. organizira ga Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama.

Glavni je cilj Festivala stvaranje novih kompozicija koje su vezane za život, kulturu i običaje bačkih Hrvata – Bunjevaca, kao i afirmacija hrvatskih umjetnika u Bačkoj – skladatelja, tekstopisaca, muzičkih instrumentalista i vokalnih solista.

Lista svih Manifestacija