Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Srijemci Srijemu2014 logoSredišnja manifestacija hrvatskih srijemskih udruga pod nazivom „Srijemci Srijemu“ održana je prvi puta 2013. godine, u Srijemskoj Mitrovici, kao plod višegodišnje želje hrvatskih udruga i poticaja Hrvatskoga nacionalnog vijeća. Manifestacija je pokrenuta s ciljem boljeg povezivanja srijemskih udruga, prezentiranja hrvatske kulturne baštine, utkane u Srijem te čvršćeg povezivanja Srijema s ostatkom hrvatskog korpusa u Vojvodini.

Manifestacija se održava jednom godišnje, svake godine u drugom mjestu u Srijemu, a u njoj sudjeluju hrvatske udruge kulture iz Srijemske Mitrovice, Rume, Golubinaca, Petrovaradina, Zemuna, Slankamena, Šida, Sota, Vrdnika, Hrtkovaca, kao i gosti iz bačkog dijela Vojvodine.

Srijemci Srijemu2015 3Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice, uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i medijsko pokroviteljstvo NIU „Hrvatska riječ“ i RTV.

Manifestaciju je Hrvatsko nacionalno vijeće proglasilo manifestacijom od posebnog značaja za hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji.

Lista svih Manifestacija