Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Godisnjak3Treći broj Godišnjaka za znanstvena istraživanja ZKVH donosi 10 znanstvenih i stručnih radnji, koje za glavnu temu imaju neki aspekt društvenog života Hrvata u Vojvodini, bilo u povijesti bilo u sadašnjosti, te jednu radnju u kojoj se prezentira dokument od značaja za aktualne prilike u ovdašnjih Hrvata.

Kada je riječ o znanstvenim disciplinama kojima radovi pripadaju, najviše radnji, njih pet su iz područja povijesti, te po jedna iz povijesti umjetnosti, jezikoslovlja, književnih znanosti, etnologije i bibliografije. U sedmom dijelu – „Dokumenti“, Godišnjak donosi u prijevodu na hrvatski „Drugo mišljenje Mađarske akademije znanosti o inicijativi za priznavanje Bunjevaca kao posebne etničko-nacionalne manjine u Mađarskoj“, jednoj i više nego aktualnoj identitetskoj temi.

Posebno ističemo činjenicu da su sve radnje po prvi puta objavljene u 3. broju Godišnjaka ZKVH-a.

U Godišnjaku su objavljeni i prikazi svih publicističkih i znanstvenih djela o Hrvatima u Vojvodini, objavljenih tijekom 2010. godine. Na taj način Uredništvo je svjesno htjelo napraviti kratki vodič o vrstama, naravima i sadržajima knjiga objavljenih u godini prije izlaska Godišnjaka, koje za glavnu temu imaju Hrvate u Vojvodini. Riječ je, naime, o čak dvadeset naslova, od čega je 13 znanstvenih djela, a sedam publicističkih.

Cijena: 900,00 dinara

Izdanja ZKVH