Pozovite » (+381) (0)24 535-533

kraljice omot CD aDrugi po redu nosač zvuka renomirane ženske pjevačke skupine „Kraljice Bodroga“ Kulturno-umjetničkog društva Hrvata „Bodrog“ iz Monoštora Faljen Isus, Divice! predstavlja izbor vokalne glazbene građe sačinjenog od 15 takozvanih marijanski pisama, koje su posvećene Blaženoj Djevici Mariji.

Pjesme na nosaču zvuka Faljen Isus, Divice! trajno su zabilježene u prosincu 2013. godine u studiju Viktora Keslera u Subotici.

Pjesme su na nosaču zvuka grupirane prema namjeni, tako su u prvi dio svrstane pjesme koje se pjevaju prilikom dočeka i obilježavanja većih crkvenih blagdana. Tu pripadaju pjesme koje se pjevaju u vrijeme Došašća, na ponoćnoj svetoj misi uoči Božića, tijekom božićnog vremena, u korizmeno vrijeme, nakon obreda na Veliki petak, u Vazmenoj noći bdijenja i tijekom Uskrsnog vremena.

Drugi pak dio pjesama na CD-u su one koje se izvode kroz cijelu godinu. Tu pripadaju pjesme koje se pjevaju tijekom sljedećih blagdana: 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske, 13. svibnja na svetkovinu Fatimske Gospe, 13. listopada kada se u Monoštoru slavi Zavitni dan, potom 15. kolovoza na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa, kao i 8. rujna na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa. Na koncu, slijede i druge koje se izvode u mjesecu svibnju na svibanjskim pobožnostima, tako i na svetim misama u vremenu kroz godinu, te jedna pjesma s hodočašća.

Cijena: 250,00 dinara

Izdanja ZKVH