Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Ispis

 

Mapa koja se nalazi ispred Vas je interaktivna i moguće su različite manipulacije s njom. Mapa se može pomicati u svim pravcima, mogu se zumirati detalji ili dobivati detaljnije informacije o udrugama koje su na mapi obilježene oblačićima.

Pomicanje mape:
Dovedite kursor iznad mape i kada se pojavi kursor u obliku dlana pritisnite lijevi taster miša. Držeći pritisnuti taster pomičite miš u pravcu u kojem želite da se mapa pomakne. Kada mapu dovedete u položaj koji vam odgovara, otpustite lijevi taster miša.

Mapu možete pomicati i pritiskom na strelice koje se nalaze u gornjem desnom kutu. Klikom na strelicu mapa se pomiče u odgovarajućem pravcu. Klikom na ikonicu u obliku zvijezde u centru strelica, mapa se vraća na osnovne postavke.

Zumiranje mape:
Za zumiranje mape služi vertikalni razmjernik koji se nalazi na lijevoj strani mape. Dovedite miša do položaja na razmjerniku koji vam odgovara i pritisnite lijevi taster miša. Mapa će se osvježiti u traženoj razmjeri. Postupno zumiranje postiže se klikom lijevog tastera miša na znak + (plus) ili - (minus) na razmjerniku. NAPOMENA: Klikom na ikonicu u obliku zvijezde u centru strelica u gornjem desnom kutu, mapa se vraća na osnovnu razmjeru.

Pristup podacima o udrugama:
Sve udruge hrvatske zajednice obilježene su na mapi oblačićima. Klikom lijevim tasterom miša na oblačić dobivaju se detaljniji podaci o odgovarajućoj udruzi. NAPOMENA: Ukoliko se klikne na drugi oblačić dok je jedan otvoren, taj oblačić se zatvara i otvara odgovarajući na koji je kliknuto. Oblačići se zatvaru klikanjem na bilo koji prostor na mapi.

Oblačićima nekih udruga se u osnovnoj razmjeri se ne može pristupiti, zbog geografske blizine većeg broja udruga (npr. u Zemunu). Ukoliko želite vidjeti njihove podatke, koristite razmjernik da bi se dobila zumirana mapa.

Lista Udruga