Pozovite » (+381) (0)24 535-533

plakat izlozbe 150 godina BiSNUoči proslave praznika hrvatske zajednice u Srbiji – sv. Josipa, u četvrtak 18. ožujka 2021. godine u 12 sati na YouTube kanalu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata postavljena je virtualna izložba povodom dviju značajnih obljetnica – 150. obljetnice izlaska prvog broja Bunjevačkih i šokačkih novina (1870.) i njezina podlistka Bunjevačke i šokačke Vile (1871.).

Autorica izložbe Katarina Čeliković, diplomirana knjižničarska savjetnica, priredila je scenarij virtualne izložbe. Producent ove filmske priče je ZKVH, narator Filip Čeliković, a redatelj Srđan Simijanović. Izložbu prati glazba: Albe Vidaković, Preludij i fuga u C-duru i Fantazija i fuga u f-molu; za orguljama je Saša Grunčić. Projekt je realiziran uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Izložba je 2020. godine priređena „uživo“, u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, NIU Hrvatska riječ i Hrvatskog nacionalnog vijeća, suradnik u pripremi izložbe bio je Vladimir Nimčević, a grafički dizajn autorski je rad mr. sc. Darka Vukovića.