Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Na inicijativu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a posredovanjem Hrvatske matice iseljenika i Marije Hećimović, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, 16. svibnja 2011. godine iz Zagreba su stigle knjige nekoliko nakladnika čija će vrijedna donacija biti u svrhu nagrađivanja najboljih učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Subotici.

Riječ je o više od stotinu naslova knjiga namijenjenih djeci osnovne i srednjoškolske dobi. Knjige su darovali zagrebački nakladnici: Europa Press Holding, Mozaik knjiga, Školska knjiga, Naklada Ljevak i Alfa.

Ove godine knjige će biti svečano uručene učenicima koji su tijekom školske 2010./11. godine postigli iznimne rezultate na natjecanjima, na svečanosti koja se priređuje tijekom lipnja 2011. godine.

Ova vrijedna donacija gesta je kojom hrvatski nakladnici djelatno pokazuju spremnost da pomognu konkretne interese i potrebe hrvatske zajednice u Vojvodini u dijelu obrazovanja na hrvatskome, na čemu Zavod najiskrenije zahvaljuje.

Tekst: Katarina Čeliković
Fotografije: Ljiljana Dulić Mészáros