Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov potpisao je 14. studenoga 2011. godine u Zagrebu s ravnateljicom Hrvatskog instituta za povijest dr. sc. Jasnom Turkalj Ugovor o međunarodnoj znanstvenoj suradnji između ZKVH-a i HIP-a.

Hrvatski institut za povijest najvažnija je znanstvena institucija u području povijesti, a važnim nam se čini istaknuti da je trenutačni predsjednik Znanstvenoga vijeća dr. sc. Robert Skenderović također nazočio potpisivanju. On je ukazao na važnost zaključenoga Ugovora o međunarodnoj znanstvenoj suradnji između ovih dviju ustanova, te iskazao uvjerenje da će biti na obostranu korist i za čiju provedbu će se i osobno zalagati.

potpisivanje ugovora u hip-u-2-mPotpisani Ugovor podrazumijeva suradnju u nekoliko područja - od razmjene časopisa i knjiga i uzajamnog objavljivanja radova u publikacijama, preko razmjene znanstvenika i međusobnoga pozivanja na znanstvene konferencije do stručne i financijske pomoći oko realiziranja istraživanja. I ovo je u povijesti prvi potpisani ugovor o suradnji između jedne znanstvene ustanove iz Hrvatske s institucijom hrvatske zajednice u Vojvodini.

Cjeloviti tekst Ugovora možete pročitati ovdje.

Fotografije: Robert Skenderović