Pozovite » (+381) (0)24 535-533

bodrogbmGodišnja skupština Kulturno-umjetničkog društva Hrvata „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora održana je 27. siječnja 2013. godine. Vodstvo KUDH-a, na čelu s predsjednikom Željkom Šeremešićem i dopredsjednicom Anitom Đipanov, predstavilo je članovima aktivnosti i financijsko izvješće za proteklu godinu.

Udruga je u minuloj godini bila veoma aktivna, aktivni su članovi nastupali u zemlji i inozemstvu, a najaktivnija je bila dječja grupa. Djeca su na smotrama dospjela do pokrajinskog polufinala izvođenjem običaja „Kraljice“, što je odraz intenzivnog rada s ovim segmentom KUDH-a. Značajni momenti u radu bili su snimanje i predstavljanja kompakt diska „Kraljice Bodroga“, kao i snimanje i promidžba video spotova za pjesme.

Za ovu godinu u planu je realizacija još jednog velikog projekta – snimanje kompakt diska, ovoga puta s duhovnom glazbom – crkvenim pjesmama, koje se pjevaju u različito doba godine i za različite prigode. Osim spomenutoga, u planu je realizacija još nekoliko projekata, a naravno, u godišnji plan stavljeno je obilježavanje i već tradicionalnih manifestacija povodom crkvenih ili pučkih značajnih datuma.

Tekst: Zdenka Mitić