Pozovite » (+381) (0)24 535-533

drzavni ured za hrvatske izvan rhObjavljen je Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./18. S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima, kao i poticanja povratka potomaka hrvatskih iseljenika, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2017. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./2018.

 

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije posljednje godine zaključno s danom objave Javnog poziva. Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2017.

Kako bi budućim polaznicima Programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj pomogli u prvim koracima tijekom boravka u domovini svojih predaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pripremio je i Vodič za stipendiste Programa učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj ( više na www.hrvatiizvanrh.hr ).

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Trg hrvatskih velikana 6

10000 Zagreb

Izvor: Hrvatska riječ