Pozovite » (+381) (0)24 535-533

godisnji koncert HKPD Jelacic sl.4Godišnji koncert HKPD-a Jelačić priređen je prošlog tjedna u crkvi sv. Jurja u Petrovaradinu. Glazbeni sastavi Društva – mješoviti pjevački zbor, tamburaški sastav i klapa – izveli su program kojim njeguju bogatu kulturnu baštinu svoga kraja, ali i matične Hrvatske.

Sezonu aktivnosti zatvaraju godišnjim koncertom u lipnju. U protekloj godini sudjelovali su na raznim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Društvo Jelačić tijekom godina obilježava i sve važne datume vezane za lokalne hrvatske velikane. Predsjednik Jelačića Petar Pifat kaže da je zadovoljan radom udruge u protekloj sezoni.

„Proteklu sezonu obilježilo je dosta nastupa izvan zemlje koji su nama nekako najvažniji, i zbog našeg novog iskustva i zbog prezentiranja bogate hrvatske kulturne baštine Petrovaradina i ovoga našega zavičaja Hrvatskoj, matičnoj nam domovini“, kaže Pifat.

Izvedeni su i novi dijelovi repertoara, te smo mogli čuti pjevačku klapu s atraktivnim suvremenim skladbama, poput pjesama Olivera Dragojevića i drugih klapa iz Hrvatske: Ne diraj moju ljubav i Ne more mi bit, potom starije ljubavne pjesme petrovaradinskih, ali i američkih i engleskih skladatelja, ali i duhovne skladbe. Nastupio je i instrumentalni dio glazbene sekcije sa starim petrovaradinskim pjesmama koje mještani dobro znaju.

Izvor: Hrvatska riječ (D. M.)