Pozovite » (+381) (0)24 535-533

citaonica Fischer kreativna sekcijaKreativna sekcija Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina priredila je u subotu 3. veljače 2018., svečanost u povodu prve obljetnice svojega rada. Na proslavi je prikazana foto-prezentacija izložbi i pojedinačnih radova Kreativne sekcije, s osvrtom na medijska izvješća o radu sekcije. Program su obogatili i članovi literarne i muzičke sekcije surčinske udruge, u kojem su se smjenjivali recitiranje i pjevanje, a program su upotpunili i gosti iz Zemuna.

„Ono što je zajedničko svim članovima sekcije jeste ljubav prema lijepom i shvaćanje da život ne čine nepodnošljivim toliko okolnosti, koliko nedostatak smisla. Iz godine rada ove sekcije iznedrio se niz izložbi. Ciljevi našeg rada su razvoj, njegovanje i očuvanje kulture, običaja i tradicije hrvatskog naroda u Srijemu, razvijanje interesiranja za kulturu, buđenje kreativnih potencijala kod ljudi, kao i poticanje zajedništva“, istaknula je, između ostalog, voditeljica Kreativne sekcije Veronika Živanović.
Velika zahvala upućena je prečasnom Jozi Duspari i članovima hrvatske udruge iz Zemuna, kao i Golubinčanima koji su u protekloj godini otvorili vrata njihovim izložbama, zatim sponzorima i susjedima koji su pomogli da se organizira ova svečanost.
Goste su pozdravili i predsjednica surčinske udruge Hrvata Katica Naglić te mjesni župnik Marko Kljajić. Na kraju programa gostima su podijeljeni prigodni darovi Kreativne sekcije.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)