Pozovite » (+381) (0)24 535-533

djeca su ukrasU nedjelju, 23. lipnja 2019., u Tavankutu je organiziran XXIV. Festival dječjeg stvaralaštva koji nosi naziv Djeca su ukras svijeta. Festival u Tavankutu nastao je s ciljem promidžbe folklornih aktivnosti najmlađih članova udruga, a pokrenut je davne 1996. godine.

Zahvaljujući mladim entuzijastima, voditeljima folklornih skupina Sandi Benčik i Darku Prćiću, Festival je i među najmlađim članovima tavankutskoga Društva shvaćen kao manifestacija koju zajedno grade, održavaju i populariziraju. Domaćini ovogodišnjeg Festivala bila su djeca dvije uzrasne skupine tavankutskog HKPD-a Matija Gubec, kojih ove godine ima oko pedeset članova u obje folklorne skupine.
Osim domaćina, Gupčevih plesača, na ovogodišnjem festivalu sudjelovali su i dječja uzrasna skupina iz Buševca, KUDŽ Bratstvo, OKUD Mladost, HKC Bunjevačko kolo iz Subotice te KUD Ludas Matyi iz Šupljaka. Na pozornici su se smjenjivali plesovi Turopolja i Korduna, plesovi Srijema, centralne Srbije, mađarski te bunjevački plesovi.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)