Pozovite » (+381) (0)24 535-533

zbor Val u BGHKD Hrvatski kulturni centar Beograd organizirao je i ove godine u glavnom gradu Srbije koncert naslovljen Kao nekad pred Božić na kojem je ovoga puta gostovao riječki komorni zbor Val. Koncert je održan u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić, a pokrovitelj je bilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske. HKC ovim koncertima, ali i drugim svojim programima, želi promovirati hrvatsku kulturu te ju približiti domaćoj publici.

Komorni zbor Val iz Rijeke oduševio je beogradsku publiku, što su dokazali buran pljesak i poziv na bis. Njihov repertoar bio je sačinjen od klasičnih zborskih skladbi, pop obrada i božićnih napjeva, a izveden je pod dirigentskom palicom Doris Kovačić. Zbor je osnovan 2012 godine. Rado se odazivaju na sudjelovanja u humanitarnim akcijama i na koncertima, te na festivale i na zborska natjecanja. Dobitnici su više strukovnih nagrada.
Gostovanje ovoga zbora bila je prigoda i za promociju Grada Rijeke kao turističke destinacije i Europske prijestolnice kulture za 2020 godinu. U foajeu ustanove Vuk Stefanović Karadžić izložen je bio prikladan promidžbeni materijal koji u najboljem svjetlu predstavlja Rijeku, ali i Hrvatsku.

Izvor: Hrvatska riječ (C. LJ.)