Pozovite » (+381) (0)24 535-533

petrovaradinPrinceze, mačke, zeko i klovn okupili su se na Dječjim maškarama u dvorani Vatrogasnog doma u Petrovaradinu. Maškare je organizirao mjesni HKPD Jelačić, a sudjelovala su djeca koja pohađaju kreativnu Petrovaradionicu. Pjesme, recitacije, tamburaši, šale i skečevi zabavljali su razigranu djecu i znatiželjne roditelje.
Djecu su pripremile Vlasta Malešević, Ivana Šimunović i Tatjana Štimac.
Iako smo imali malo vremena za pripremu i iako je puno djece bolesno, uspjeli smo sve organizirati. Prije ovoga smo imali radionicu kada smo djeci objašnjavali što su to poklade. To nam je bila ključna riječ, pa su djeca imala korisne ideje koje su povezala s tom riječi poput smijeha, šale, veselja. Ona su sama prepoznala što poklade znače i poslije toga smo uvježbavali recitiranje pjesmica. Djevojčice se uglavnom vole maskirati u lutke i princeze, a i kostimi životinja su sada zanimljivi i popularni” kaže Ivana Šimunović. 
Šestogodišnja Tijana Ber se maskirala u zeku, dok se sedmogodišnja Lea Martić maskirala u Snjegovića zato što joj se, kako kaže, on sviđa i zato što joj nedostaje snijeg ove godine. Devetogodišnja Matea Groznica se maskirala u lutku, jer je prošle godine bila vila pa je ove godine htjela nešto malo drugačije. Svima je privukao pažnju mali sladak klovn iliti devetogodišnja Andrea Ber kojoj je oko maskiranja pomogla mama. Sve one su nam rekle kako jedva čekaju sljedeće Dječje maškare u Petrovaradinu.

Izvor: Hrvatska riječ (Kristina Ivković Ivandekić)