Pozovite » (+381) (0)24 535-533

mala duzijancaSvečanom svetom misom u katedrali bazilici svete Terezije Avilske u Subotici, u nedjelju, 12. srpnja 2020. godine, proslavljena je Dužijanca malenih, dječja zahvala za ovogodišnju žetvu. Prije početka mise sve prisutne pozdravio je predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo Lazar Cvijin, koje je i organizator ove manifestacije. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić u zajedništvu s mons. dr. sc. Andrijom Anišićem i vlč. Lukom Poljakom.

Na početku svoje propovijedi mons. Beretić je pozdravio ovogodišnji mali bandaški par Roku Vojnića i Martu Vukmanov Šimokov i svu djecu obučenu u bunjevačku narodnu nošnju i zahvalio se njihovim roditeljima što od rane dobi njeguju ljubav prema tradiciji. Osvrnuvši se na evanđelje, rekao je kako naša riječ treba biti poput Božje, da širi radost i veselje.

Po završetku svete mise, mali bandaški par u povorci s ostalom djecom u nošnji, predao je kruh od novog brašna u dvorištu HKC-a Bunjevačko kolo predsjedniku ove udruge Lazaru Cvijinu.

Ovogodišnja manifestacija protekla je pod određenim mjerama predostrožnosti zbog aktualne situacije prouzrokovane virusom covid-19, te su svi prisutni u crkvi nosili zaštitne maske.

Izvor: Hrvatska riječ (D. T.)

{backbutton}