Pozovite » (+381) (0)24 535-533

josip kaplanRiječki zbor mladih Josip Kaplan, pod umjetničkim vodstvom Doris Kovačić, održao je u subotu, 11. prosinca 2021. godine, u Ustanovi kulture Vuk Karadžić u Beogradu, predbožićni koncert. Bilo je ovo prvo njihovo gostovanje u glavnom gradu Srbije, a organizator koncerta bio je HKD Hrvatski kulturni centar Beograd.

Kako prenosi Hina, na repertoaru su, uz kompozicije Dugo u noć i Brazda skladatelja, zborovođe i glazbenog pedagoga Josipa Kaplana, čije ime zbor nosi, bile i tradicionalne hrvatske pjesme Veselje ti najvješćujem, Svim na zemlji i Radujte se narodi, te nekoliko narodnih pjesama, među kojima i krčka Tararajčica sa solistima Tonijem Vidovićem i Dominikom Zoretićem. Uz niz božićnih pjesama i korala – O Holy Night, Mary, did you know i druge, riječki zbor otpjevao je i nekoliko hitova suvremene glazbe.
Zbor je oduševio publiku koja ih je burnim pljeskom dozvala na tri bisa. Publika je za kraj odabrala još jednu pjesmu s koncertne play liste zbora, a bio je to hit Je Veux francuske glazbenice Zaz (solistica Margareta Širola).
Osnovan 2006. godine, zbor Josip Kaplan kroz svoj bogati repertoar njeguje umjetničku glazbu svih stilskih razdoblja, obrade narodne i popularne glazbe, gospele… Zbor je održao veliki broj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a osvajao je i nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. 
Čelnici HKC-a Beograd Ljiljana Crnić i Aleksandar Alač rekli su Hini da i za sljedeću godinu planiraju prirediti slična gostovanja u nastojanju da unaprijede i osnaže kulturnu razmjenu Srbije i Hrvatske.
Održavanje koncerta podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Veleposlanstvo RH u Srbiji, te Kult teatar koji je ustupio prostor.

Izvor: Hrvatska riječ