Dječja predstava Legenda o Vjetropirki u Subotici

Objavljeno: 08.11.2022. Pregleda: 8

Premijera nove predstave Dječje dramske sekcije HKC Bunjevačko kolo bit će u ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine u Dječjem kazalištu u Subotici u 17 sati. Riječ je o komadu hrvatskoga pisca Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki koji je bio prvonagrađen na Natječaju Mali Marulić 2014. godine. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 10 godina skupa s njihovim roditeljima. Cijena ulaznice je 100 dinara. Pretpremijerna izvedba komada bila je prošloga mjeseca na Memorijalu Antun Aladžić u Lemešu, te se iznimno radujemo što će predstava biti premijerno izvedena u Subotici u kazalištu.

Riječ redateljice

Djelo Igora Knižeka Legenda o Vjetropirki je predivna priča o tome kako je bogatstvo mnogo više od materijalnih stvari. Seljani su na malom otoku živjeli skromno, ali s puno ljubavi. Njihovo najveće blago bio je čovjek, a posebice djevojčica Vjetropirka koja je živjela u dosluhu s prirodom. Dijelili su sve što su imali – kad netko nije imao hrane ili odjeće, uvijek bi se našlo tko bi podijelio svoje s potrebitim. Tako je bilo sve dok u selo nije došao Šime, bogati čovjek koji je odlučio naučiti seljane kako treba zarađivati i kako je najvažnije imati novac. Jesu li se seljani uspjeli uklopiti u novi način života? Da li je ipak nešto pošlo po zlu?

S glumcima su na ovoj predstavi radile dvije mlade članice Književno-teatarskog kružoka: Katarina Ivanković Ivandekić i Katarina Ivanković Radaković. Na sceni ćemo u naslovnim ulogama vidjeti Martu Vukmanov Šimokov i Ines Vojnić kao malu i veliku Vjetropirku, Marijana Rukavinu kao Šimu i Antoniju Kujundžić kao Pripovjedačicu, te Karla i Dražena Kujundžića, Roku Piukovića, Mateu Miković, Ivu Francišković, Mašu Delić, Katarinu Jurčak, Anju Pejović i Jakova Vukova. Predstavu je režirala Katarina Ivanković Radaković, glazbu je izabrao Mario Bošnjak, kostime je osmislila Lucija Vukov, a scenografiju potpisuje Kristijan Milanković.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
  • 7. Matoševi dani u Plavni
  • Koncert duhovne glazbe u Opovu
  • 7. Matoševi dani u Zagrebu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima