Hrvatska čitaonica Fischer održala Uskrsnu izložbu u Surčinu

Objavljeno: 05.04.2024. Pregleda: 23

Kreativna sekcija Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina priredila je u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine, Uskrsnu izložbu. Izloženi su bili radovi 16 članica Kreativne sekcije koje su pripremile zanimljive i maštovite ukrase, predmete i slike inspirirane Uskrsom. Izložbu je otvorio župnik vlč. Marko Kljajić.
‚‚Ovo je osma Uskrsna izložba. Mogu se vidjeti lijepi, maštoviti, Uskrsom nadahnuti radovi naših članica koje već osam godina unutar sebe pored svih svojih svakodnevnih obveza nalaze snage, volje, inspiracije da dalje rade, doprinose radu kreativne sekcije, njeguju svoje kreativne potencijale i svoju stvaralačku energiju usmjeravaju ka jednom zajedničkom, višem i općem dobru. Što se tehnika izrade radova tiče dominira vez. Ove godine imamo puno radova urađenih izonit tehnikom, odnosno tehnikom veza na kartonu koja se članicama jako dopala i rezultat je dvije prethodne održane radionice. Novina su i radovi izrađeni od drveta, kao i slike naše mještanke Jelene Križan kojoj ćemo krajem lipnja prirediti jednu samostalnu izložbu", kaže voditeljica Kreativne sekcije Valerija Živanović.
‚‚Kreativna sekcija je jedna od naših najaktivnijih sekcija. Kao što su na Cvjetnicu pozdravljali Isusa mašući palminim grančicama, na što se mi podsjećamo danas, tako mi uskrslog Isusa pozdravljamo ovim našim radovima. Veselimo se zbog uskrsnuća i ovo je naš način da to i pokažemo", kazala je predsjednica Hrvatske čitaonice Fischer Katica Naglić.
‚‚Kroz institucije, ali nadam se i osobno, svatko od nas nastavit će podržavati ovakve akcije, ali i slične i nastaviti promovirati kulturu i tradiciju svih ljudi koji žive u našoj općini. Uvijek je posebno drago kada na jednoj ovakvoj manifestaciji imamo spoj mladosti i iskustva što je danas rijetkost i nadam se da ćemo svi uživati u izložbi i predstojećim uskrsnim blagdanima", kazao je zamjenik predsjednika Skupštine Grada Igor Jovanović.
‚‚Uradila sam obilježivače i čestitke. Sve se radi ručno, na materijalu koji se zove panama. Koristim konac za goblene i za vez", kazala je Zdenka Virovkić.
‚‚Oslikala sam drvena jaja, napravila sam kućice kao čuvarkuću, pravim i neke figure ispod čaša. Sve ide iz glave, ono što u trenutku zamislim, odnosno kako ruka ide tako nastane i crtež", kaže Snežana Viskup. ‚‚Slika koju sam uradila inspirirana je Uskrsom, neko uzdizanje, viša osjećanja koja vas obuzmu. Ovu sliku sam radila inspirirana uspomenama iz djetinjstva. Od šarenih jaja, preko šarenih bombonica, čokoladica i novca naravno, sve nas je to radovalo, i ova slika je nastala kao neka eksplozija boja koja je meni u glavi vezana za djetinjstvo", kaže Jelena Križan.
U programu su osim članica Kreativne sekcije sudjelovali i recitatori i tamburaši. Izložba je otvorena do 31. ožujka 2024. godine, a mogla se pogledati od 18 do 19 sati na Uskrs poslije mise.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima