Pozovite » (+381) (0)24 535-533

vidakPovjerenstvo za izbor najbolje knjige proze Iso Velikanović za razdoblje 2018. – 2020., u sastavu Klara Dulić, predsjednica, te članovi Mirko Ćurić iz Đakova i Katarina Čeliković, jednoglasnom odlukom najboljom je proglasilo knjigu RADIO SIGA autora IVANA VIDAKA iz Zagreba, rodom iz Monoštora.

Nagradu je tijekom Multimedijalne večeri, u okviru 20. Dana hrvatske knjige i riječi - dana Balinta Vujkova, 8. listopada u Subotici, autoru Ivanu Vidaku uručila predsjednica Povjerenstva Klara Dulić Ševčić.

bara i zlataPovjerenstvo Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata za izbor najbolje knjige godine, koja će dobiti nagradu s imenom središnje osobe hrvatske književnosti, znanosti i publicistike iz XVIII. stoljeća Emerika Pavića, održalo je 28. rujna 2021. godine svoju treću sjednicu. Povjerenstvo, u sastavu Ljubica Vuković Dulić kao predsjednica te članovi Zlata Vasiljević i Davor Bašić Palković, odlučilo je za najbolju knjigu objavljenu tijekom 2020. godine proglasiti djelo „Identitet srijemskih Hrvata kroz prizmu tradicijske baštine", glavne urednice i voditeljice projekta Milane Černelić, čiji su sunakladnici Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju, FF-press i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

povelja uspješnostiKlara Dulić Ševčić iz Subotice jedna je od dobitnica Povelje uspješnosti Julija Benešića u 2020. godini koja se dodjeljuje mladim književnim kritičarima „za niz književnih kritika objavljenih u časopisima i zbornicima“.

korice za zbornik 2020 slika„Čitanjem do uključenosti“ bila je tema Međunarodnog stručnog skupa knjižničara održanog u okviru XIX. Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova u Subotici, održanog 2. listopada 2020. godine. Nakon održanog skupa, a povodom ovogodišnjih, XX. po redu Dana hrvatske knjige riječi – dana Balinta Vujkova, Hrvatska čitaonica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata objavili su novi zbornik radova koji nosi podnaslov „Čitanjem do uključenosti“. Stručni skup organizirali su Hrvatska čitaonica Subotica, Zagrebačko knjižničarsko društvo, Gradska knjižnica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

korice pripovijetke 2 slikaPovodom jubilarnih, XX. Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova, u sunakladi Hrvatske čitaonice i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice, objavljene su Pripovi(je)tke 2, peta knjiga u ediciji Izabrana djela Balinta Vujkova. I za ovu je knjigu izbor pripovjedaka sačinio Zlatko Romić iz Subotice, recenzentica je dr. sc. Sanja Vulić, knjigu je uredila Katarina Čeliković, a likovna oprema djelo je Darka Vukovića.