Pozovite » (+381) (0)24 535-533

Skenderovic Ivan NASLOVNICATragom starih matičnih knjiga u Subotici : Povijest jedne male grane velike porodice Skenderović naslov je knjige Ivana Skenderovića koja izlazi kao četvrta u Biblioteci Prinosi za povijesna istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. U prosincu prošle godine završeno je uređivanje knjige pod stručnim praćenjem recenzenta dr. sc. Roberta Skenderovića, a u tisak je predana polovicom siječnja 2021. godine.

polaganje vijenaca na spomenik Ivanu AntunovicuPolaganjem vijenaca na nedavno podignut spomenik biskupa Ivana Antunovića, 13. siječnja 2021. godine obilježena je 133. obljetnica njegove smrti. Uime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata skupu je prisustvovao ravnatelj Tomislav Žigmanov.

Među prisutnima su bili predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Katoličkog društva Ivan Antunović, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo i Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca.

covHrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazali su danas solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati. U dogovoru ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se za stradale prikupljati isključivo financijska pomoć.

Godisnjak 10Objava sadržaja Godišnjaka za znanstvena istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata redovito slijedi nakon objave novog broja, a za onaj prethodni. Ova je praksa nastavljena i objavom sadržaja 10. broja Godišnjaka koji su sada dostupni i na mrežnoj stranici ZKVH-a, a dostupni su na sljedećoj adresi: http://www.zkvh.org.rs/index.php/god-sep/10-2018