29. ožujka – Dan Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 29.03.2024. Pregleda: 189

Od 2023. godine, na 15. obljetnicu utemeljenja, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata proglasio je 29. ožujka svojim danom.

Kao prva profesionalna kulturna ustanova Hrvata u Republici Srbiji osnovan je Odlukom Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine od 10. ožujka 2008. i Odlukom Hrvatskog nacionalnog vijeća od 29. ožujka 2008. radi očuvanja, unaprjeđenja i razvoja kulture hrvatske zajednice u Vojvodini.

Svoj rad djelatnici Zavoda započeli su 1. siječnja 2009. godine i od tada u prvoj profesionalnoj ustanovi kulture Hrvata u Vojvodini rade u suradnji s institucijama, ustanovama, hrvatskim udrugama kulture i velikim brojem suradnika iz Vojvodine, Hrvatske i Mađarske, na očuvanju, razvoju i prezentaciji baštinskih nanosa i suvremene kulture, na znanstvenim, stručnim, razvojnim i primijenjenim istraživanjima u području kulture, umjetnosti i znanosti vojvođanskih Hrvata, u području bibliografije i arhivistike, menadžmentu i edukaciji u kulturi te u poticanju, organiziranju i priređivanju kulturne produkcije hrvatske zajednice u Vojvodini.

Svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, u četvrtak, 11. travnja 2024. godine s početkom u 19 sati bit će proslavljeno petnaest godina djelovanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima