Književne nagrade

Emerik Pavić

Emerik Pavić
U cilju pospješivanja sustavnoga pristupa valorizaciji aktualne knjiške produkcije među Hrvatima u Vojvodini, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ustanovio je 2012. godine nagradu za najbolju knjigu godine, koja nosi ime središnje osobe hrvatske književnosti, znanosti i publicistike iz XVIII. stoljeća Emerika Pavića (Budim, 5. siječnja 1716. – Budim, 15. travnja 1780.).

Tomo Vereš

Tomo Vereš
U cilju pospješivanja sustavnoga pristupa valorizaciji aktualne knjiške produkcije u području znanosti i publicistike među Hrvatima u Vojvodini, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ustanovio je 2013. godine nagradu za najbolju knjigu za trogodišnje razdoblje, koja nosi ime jednog je od najznačajnijih intelektualaca što ga je Subotica imala u XX. stoljeću, dominikanca i filozofa Tome Vereša (Subotica, 24. veljače 1930. – Zagreb, 9. prosinca 2002.).

Antun Gustav Matoš

Antun Gustav Matoš
U cilju pospješivanja sustavnoga pristupa valorizaciji aktualne književne produkcije među Hrvatima u Vojvodini, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata je 2014. godine ustanovio nagradu za najbolju knjigu poezije za trogodišnje razdoblje, koja nosi ime Antuna Gustava Matoša (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.), slavnog hrvatskog pjesnika, koji je za sebe zapisao da je Bunjevac podrijetlom, Srijemac rodom, a Zagrepčanin odgojem.

Iso Velikanović

Iso Velikanović
U cilju pospješivanja sustavnoga pristupa valorizaciji aktualne književne produkcije među Hrvatima u Vojvodini, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ustanovio je nagradu za najbolju knjigu proze za trogodišnje razdoblje, koja nosi ime Ise Velikanovića (Šid, 29. ožujka 1869. – Zagreb, 21. kolovoza 1940.), glasovitoga hrvatskog prozaista i prevoditelja rođenog u Srijemu.

Obaveštenje o kolačićima