Čestitka za 1000 brojeva „Hrvatske riječi“!

Objavljeno: 17.06.2022. Pregleda: 139

Objavu 1000. broja tjednika Hrvatska riječ hrvatska manjinska zajednica dočekuje s ponosom na sve što je tijekom dvadeset godina informativno zabilježeno na materinskom hrvatskom jeziku u području vlastite kulture, ali i svih društveno-političkih aktivnosti kojima je čuvan nacionalni identitet.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata čestita Novinsko-izdavačkoj ustanovi „Hrvatska riječ“ na svim postignućima u području informiranja i nakladničke djelatnosti kojima se ostvaruje pravo na informiranje na materinjem jeziku zajamčeno Ustavom, kao jedno od temeljnih prava nacionalnih zajednica u manjinskom položaju.

„Odluka o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove 'Hrvatska riječ' Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine“, 8. svibnja 2002., te objava prvoga broja tjednika „Hrvatska riječ“ 31. siječnja 2003. godine, najvažniji su datumi u novijoj kulturnoj povijesti Hrvata u Srbiji. Tjednik Hrvatska riječ postaje škrinja pamćenja, temelj budućih sjećanja i poticaj onima koji dolaze u prostoru informiranja, kulture, čuvanja materinskog jezika. Na tome čestitamo s ponosom što smo bili dio ovih nastojanja uz želju da se nastavi misija informiranja i da što više pripadnika hrvatske zajednice čita u svojim domovima Hrvatsku riječ!

Djelatnici ZKVH-a 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima