Darko Vuković dobio specijalno priznanje za dizajn kalendara

Objavljeno: 20.02.2013. Pregleda: 50

Nagradjeni kalendar2013Početkom veljače 2013. godine u Novom Sadu je održana 17. po redu izložba kalendara i novogodišnjih čestitki. U „Studiju M“ Radio Novog Sada predstavljeno je publici više stotina najljepših novogodišnjih čestitki, kao i zidnih – jednolisnih i višelisnih, stolnih i džepnih kalendara za 2013. godinu. Na ovogodišnjoj izložbi, osim iz Srbije, bili su predstavljeni i kalendari iz Hrvatske i Slovenije. Svi radovi su najprije selektirani za izložbu, a nakon zatvaranja postali su vlasništvo Muzeja suvremene umjetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Nagradjeni kalendar2013-2Specijalno priznanje na izložbi dobio je dizajner Darko Vuković, autor likovnog rješenja kalendara hrvatskih institucija u Vojvodini, objavljenog u okviru programa Godine hrvatskih velikana! Naime, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata prijavio je na izložbu zidni kalendar s fotografijama i biografijama istaknutih Hrvata u Vojvodini, koji je koncem prošle godine objavljen u zajedničkoj produkciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU „Hrvatska riječ“, a uz potporu Hrvatskoga nacionalnog vijeća.

Kao što je poznato, ovaj atraktivni i likovno prepoznatljiv kalendar, koji sadrži kratke biografije i fotografije 12 glasovitih Hrvat(ic)a iz Vojvodine, dizajnersko je djelo Darka Vukovića iz Petrovaradina. Čestitamo našem vanjskom suradniku, uz napomenu da su ovo pravi načini na koji se treba vršiti integracija hrvatske kulture u Vojvodini u šire kulturne prostore.

Više o kalendaru možete pročitati ovdje.

Izvor za ilustracije: RTS

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima