Posjet operne pjevačice Tajane Tikvicki Zavodu

Objavljeno: 02.06.2010. Pregleda: 68

Prigodom svoga posjeta zavičaju, u srijedu, 26. svibnja, mlada operna pjevačica, Tajana Tikvicki (umjetničko ime Tajana Raj), koja živi u Stuttgartu, u Republici Njemačkoj i solistica je Stuttgartske državne opere, posjetila je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Tijekom dvosatnog susreta, ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov upoznao je gošću s dosadašnjim aktivnostima Zavoda, osobito u području glazbene umjetnosti.

Također je bilo riječi i o planovima za sljedeću godinu, te mogućem prostoru suradnje, osobito na predstavljanju glazbene baštine vojvođanskih Hrvata.

Tajana Tikvicki izrazila je svoje osobno zadovoljstvo zbog postojanja profesionalne institucije koja u svojoj osnovnoj djelatnosti ima kulturu Hrvata u Vojvodini, te iskazala spremnost da svojim pjevačkim umijećem pridonese predstavljanju i promidžbi glazbene baštine vojvođanskih Hrvata, napose stoga što joj je ta baština bliska zbog njezina podrijetla, te samim tim ugrađena i u njezin umjetnički i profesionalni angažman.

Mezzosopranistica Tajana Tikvicki rođena je 1980. godine u Nürnbergu u Njemačkoj (gdje su njezini roditelji, rođeni Subotičani, našli svoju egzistenciju). Po završetku studija na Visokoj glazbenoj školi u Würzburgu u klasi mezzosopranistice prof. Leandre Overmann (inače, kćerke prvakinje beogradske opere Đurđevke Čakarević), angažman prvo dobiva u Državnom teatru u Hannoveru, a potom u Stuttgartu.

U svojoj karijeri Tajana Tikvicki ostvarila je niz zapaženih uloga - druga dama u „Čarobnoj fruli", Idamante u operi „Idomeneo" i Emilija u „Otellu", potom Mercedes u „Carmen", Judith u operi „Judith“, Barena „Jenufa", Flora u „La Traviati", Suzuki u „Madame Butterfly", Ivica u „Ivica i Marica" i druge uloge.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
  • Dužijanca u Mirgešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima