Potpisan ugovor o financiranju adaptacije novog poslovnog prostora Zavoda

Objavljeno: 19.11.2014. Pregleda: 48

Potpisivanje Ugovora APV2014Pokrajinski tajnik za kulturu i javno informiranje Slaviša Grujić i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov potpisali su 18. studenoga 2014. godine Ugovor o dodjeli novčanih sredstava iz tekuće proračunske rezerve AP Vojvodine za 2014. godinu. Tim se ugovorom Zavodu dodjeljuju sredstva u visini od oko 2,5 milijuna dinara za sufinanciranje troškova adaptacije novog poslovnog prostora Zavoda.

Podsjetimo, nove poslovne prostorije Zavoda nalazit će se u dijelu zgrade čiji je vlasnik Hrvatsko nacionalno vijeće, na adresi Laze Mamužića 22 u Subotici. Dio zgrade u kojoj je inače sjedište HNV-a, kupljen je namjenski, za potrebe trajnog rješenja pitanja sjedišta Zavoda, i to sredstvima Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske, a Pokrajina je putem Tajništva za kulturu i javno informiranje izdvojila sredstva iz proračunskih rezervi za njegovo uređenje i adaptaciju.

Prethodno je, temeljem odluke o izboru izvođača nakon provedene javne nabave male vrijednosti, s izvođačem radova, tvrtkom Expres servis iz Subotice, potpisan ugovor o radovima na adaptaciji prostora (više o ovome možete pročitati ovdje), koji trebaju biti okončani u drugoj polovini mjeseca prosinca. To će Zavodu omogućiti da do kraja godine obavi preseljenje, te s novom godinom nastavi svoje djelovanje u novim poslovnim prostorijama.

Fotografija: Veronika Vujačić, NIU „Ruske slovo“

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige poezije MAGMA Nevene Mlinko
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima