Sat Cool ture u Hrvatskom domu u Somboru

Objavljeno: 05.03.2024. Pregleda: 89

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata predstavio je 4. ožujka 2024. godine u Hrvatskom domu u Somboru svoj projekt Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji – Živa baština u okviru sata Cool ture. Ravnateljica Zavoda Katarina Čeliković i suradnik Branimir Kopilović predstavili su učenicima, koji u Hrvatskom domu pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, ali i njihovim roditeljima, rezultate petnaestogodišnjeg rada Zavoda i jedan od najvažnijih projekata vezan uz nematerijalnu kulturnu baštinu.

Nakon uvodnih riječi o kulturi općenito te o registru u kojem su dvadeset dva nematerijalna kulturna dobra s opisima, prikazan je film o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji. Bio je to zapravo film na kojem se temelji zanimljiv kviz, a učenici su preko mobitela trebali odgovoriti na 15 pitanja. Uslijedile su i nagrade u vidu knjige, ali i slatkog iznenađenja.

Učenici su pozvani na sudjelovanje u nagradnom natječaju Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji. Natječaj koji je raspisao Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata traje do 7. travnja.

Svi zainteresirani više o aktualnom natječaju mogu saznati OVDJE.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima