Tristo tisuća posjeta portalu ZKVH-a

Objavljeno: 13.03.2013. Pregleda: 62

zkvh-logoInternetski portal Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (www.zkvh.org.rs) posjetio je danas, 13. ožujka 2013. godine, tristotisućiti posjetitelj, čime se još jednom potvrđuje potreba za postojanjem informativnog portala Hrvata u Vojvodini u području kulture. Osim web stranica, Zavod je od početka veljače 2013. prisutan i na društvenim mrežama, na facebooku čime se približavamo još široj publici.

Nakon što je portal službeno predstavljen javnosti, 16. svibnja 2009. godine, broj posjeta je pokazivao stalni rast zanimanja za sadržajima i dosegnuo 7. studenoga 2011. sto tisuća posjeta što je značilo prosječno 110 dnevnih posjeta. Od tada do danas, broj dnevnih posjeta je gotovo četiri puta veći te je dnevna prosječna posjećenost 407 posjeta! Stoga možemo zaključiti kako su web stranice Zavoda daleko najposjećenije i najcitiranije internetske stranice na hrvatskom jeziku u Srbiji, a velik broj informacija prenijeli su i drugi mediji, kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj.

 

Budući da su web stranice Zavoda informativni portal cijele kulturne scene vojvođanskih Hrvata, redovito se na portalu objavljuju aktualne vijesti iz kulturnog života Hrvata u Vojvodini. Uz ažurne najave događaja, zainteresirani posjetitelji na portalu će naći informacije o povijesti Hrvata u Vojvodini, o institucijama i organizacijama, najvažnijim kulturnim manifestacijama, ali i kalendar kulturnih manifestacija hrvatskih udruga kulture u Vojvodini, čime se izbjegava preklapanje događaja.

 

Zahvaljujući suvremenoj prezentaciji kulture, internetski portal Zavoda razvio je vrlo snažnu i kvalitetnu suradnju s novinarima Uredništva na hrvatskom Radio Subotice i njihovog web portala www.radiosuboticadanas.info, te s Novinsko-izdavačkom ustanovom „Hrvatska riječ“ i Katoličkim mjesečnikom „Zvonik“, kojima i na ovaj način zahvaljujemo na ustupljenim sadržajima, fotografijama i želji da se što kvalitetnije prikaže i učini dostupnijom kulturna scena Hrvata u Vojvodini.

300000-3-mm

 

Na internetskim stranicama Zavoda za gotovo četiri godine, prema riječima urednice Ljiljane Dulić Mészáros, objavljeno je oko 1.550 članaka, i to vezanih za aktivnosti Zavoda (252) i hrvatsku zajednicu u Vojvodini (567), kao i najava raznih kulturnih događaja (600), natječaja (30) i tekstova vezanih za udruge u kulturi vojvođanskih Hrvata i njihove manifestacije, kulturnu baštinu, povijest i slično (95). U kalendar kulturnih događaja u proteklih četiri godine uneseno je više od 670 natuknica, ponuđeno je 50-tak priloga za preuzimanje s portala, a za ilustriranje tekstualnih sadržaja, obrađeno je i postavljeno više od 3.100 fotografija.

 

Tekstovi koji se odnose na sam Zavod, do sada su učitani 40 i više tisuća puta, napisi o manifestacijama učitani su od šest do osam tisuća puta, dvadesetak tekstova, što je oko polovice tekstova objavljenih u rubrici Baština, učitano je od jedne do deset tisuća puta, dvije trećine napisa o udrugama pročitano je preko dvije tisuće puta, nešto preko 150 članaka o aktivnostima hrvatske zajednice u Vojvodini pročitano je preko tisuću puta, dok je tristotinjak tekstova otvarano od 500 do 1.000 puta.

Tekst: Katarina Čeliković
Fotografije: Ljiljana Dulić Mészáros

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
  • Dužijanca u Mirgešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima