U susret 20. danima hrvatske knjige i riječi – danima Balinta Vujkova

Objavljeno: 23.06.2021. Pregleda: 5

Najveća književna manifestacija Hrvata u Vojvodini, Republici Srbiji, 20. dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova, bit će održana od 6. do 9 listopada, dogovoreno je na sastanku Organizacijskog odbora u ponedjeljak 21. lipnja. Tom je prigodom definiran program, a dio programa za djecu i mlade bit će održan među šokačkim i srijemskim Hrvatima.

 Jednoglasno je odlučeno da se nagrada za životno djelo na području književnosti dodijeli književniku Lazaru Franciškoviću. U okviru manifestacije planiran je bogat program, od programa za djecu i mlade, znanstveno-stručnoga skupa, do tiskanja triju knjiga.

„Ove će se godine posebna pažnja posvetiti temama novog kulturnog preporoda kroz tematiziranje značajnih osoba i događaja, a dio aktivnosti usmjeren je na jezičnu baštinu Hrvata u okruženju koju je zapisao Balint Vujkov“ – rekla je predsjednica Organizacijskog odbora Katarina Čeliković.

U program je uključena i Umjetnička akademija Osijek koja sa svojim studentima glume sudjeluje u predstavljanju Pavla Bačića kroz dramatizaciju njegovih predstava za djecu.

Suorganizatori ove manifestacije su Hrvatska čitaonica Subotica, Gradska knjižnica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. U znanstveno-stručnom skupu kao suorganizatori sudjeluju Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj i Šokačka grana Osijek.


Obaveštenje o kolačićima