Uručene nagrade za natječaj Snimi kratki film mobitelom

Objavljeno: 16.04.2024. Pregleda: 132

Povjerenstvo u sastavu: novinar i snimatelj Josip Stantić – predsjednik te članovi etnologinja Senka Davčik, novinarka Jelena Dulić Bako i snimatelj Srđan Simijanović, pregledali su kratke filmove snimljene mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji pristigle na netom završen natječaj i izabrali najbolje.

Nagrade autorima najboljih kratkih filmova uručene su 11. travnja 2024. godine na svečanoj akademiji u povodu 15 godina rada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Gradskoj kući u Subotici. Nagrade je uručila etnologinja Senka Davčik.

Za najbolji kratki film novim mobitelom nagrađen je Fabijan Dulić iz Tavankuta za film pod nazivom Muška bunjevačka nošnja. Specijalnu pohvalu dobio je Martin Vukov iz Subotice za kratki film Čuvari Božjeg groba. 

Posebne pohvale i nagrade dobili su Klara Sabo iz Plavne za film Badnjak Hrvata u Plavni, Ivan Penavin iz Bača za film Moj drevni Bač te Ana Saboci iz Srijemske Mitrovice za film Čuvari Božjeg groba.

Nagrađeni su i Katarina Vojnić iz Subotice za film Uskrs u mom kraju, Ivona Sabo iz Vajske za film Uskrsni običaji u Vajskoj i Barbara Dulić iz Đurđina za film Polivači u Đurđinu.

Nagrađenima čestitamo, i nadamo se novim zajedničkim izazovima i suradnji.

Podsjetimo se, s ciljem upoznavanja i očuvanja nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Srbiji, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata raspisao je nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini i osvoji pametni telefon koji je trajao od 7. prosinca 2023. do 7. travnja 2024. godine. Zadatak je bio snimiti mobitelom neki od elemenata nematerijalne kulturne baštine, u formi kratkog filma ili reels-a u trajanju do minute ili minute i pol, a autori su mogli osvojiti glavnu nagradu – mobitel ili neku od drugih vrijednih nagrada među kojima su slušalice, zvučnici i slično.

ZKVH

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima