Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata predstavljen u Đurđinu

Objavljeno: 17.02.2010. Pregleda: 51

Na poziv đurđinskog župnika Lazara Novakovića, u nedjelju 14. veljače, na redovitoj mjesečnoj tribini u vjeronaučnoj dvorani gosti su bili ravnatelj Zavoda kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov i menadžerica kulturnih aktivnosti Katarina Čeliković koji su tom prigodom predstavili Zavod, prvu profesionalnu instituciju u kulturi vojvođanskih Hrvata.

Voditeljica tribine Marijana Ivković Ivandekić predstavila je goste tribine, a potom je ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov ukratko opisao misiju Zavoda, djelovanje tijekom prvih godinu dana i aktivnosti koje Zavod poduzima na planu kulture kao cjelovitog fenomena. On je također opisao kulturnu scenu Hrvata u Vojvodini i pojasnio pristup tako širokom i nepovezanom kulturnom prostoru.

O suradnji s udrugama, internetskom portalu te o knjigama koje je Zavod objavio govorila je Katarina Čeliković. Ona je istaknula važnost dogovora i suradnje, kao i direktnog kontakta s udrugama koje se javljaju Zavodu.

U razgovoru su sudionici tribine izrazili radost zbog ovog susreta nakon kojeg im je jasnija kulturna scena Hrvata u Vojvodini.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima