Živa baština u emisiji Građanin RTS-a

Objavljeno: 22.12.2022. Pregleda: 37

Radio-televizija Srbije emitira serijal Građanin, posvećen životu nacionalnih manjina u Srbiji. Ova kolažna emisija predstavila je 21. prosinca 2022. godine izložbu Živa baština – Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji priređenu krajem studenoga u predvorju Gradske kuće u Subotici povodom završetka prekograničnog projekta pod nazivom Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji u funkciji razvoja i suradnje. Projekt je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a ZKVH ga je proveo u partnerstvu s Filozofskim fakultetom iz Osijeka.

Kroz emisiju nas vodi autorica izložbe Katarina Čeliković, v. d. ravnateljice ZKVH-a, pripremila ju je Ivana Džamić, a snimatelj je Petar Vujanić. Emisija Građanin predstavila je na zanimljiv način dijelove ove izložbe koristeći pritom i virtualnu izložbu i promotivni spot koju je ZKVH objavio na svom Youtube kanalu.

Emisije ovog serijala su na srpskom jeziku i na jezicima manjina uz odgovarajući prijevod, a emitira se svake srijede i petka od 12.45 na Prvom programu RTS-a. Autorica i urednica je Gordana Jakovljević.

ZKVH


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Stazama predaka do Beograda
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
  • Uskrsna izložba u Subotici
  • Uskrsna izložba u Srijemskoj Mitrovici
  • Proljetni koncert HGU Festival bunjevački pisama
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima