ZKVH i Uredništvo "Nove riječi" čestitalo vrijedne obljetnice Istarskom ogranku DHK-a

Objavljeno: 13.07.2020. Pregleda: 22

dhkSvečani program u povodu 30. obljetnice osnivanja Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i 25. obljetnice časopisa Nova Istra održan je u petak, 3. srpnja 2020. godine, u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Budući da je od samoga osnutka Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ostvario stalnu i po posljedicama plodnu suradnju i s Ogrankom i s časopisom, bili smo slobodni predsjedniku i glavnom urednik Borisu Biletiću uputiti čestitku sljedećega sadržaja (istu je g. Biletić nazočnima na proslavi pročitao – snimku cjelokupne proslave možete pogledati na video klipu, a dio koji se odnosi na čestitku ZKVH-a počima nakon 44 minute.):

„Poštovani predsjedniče Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika gospodine Biletiću, dragi Borise, s vama smo i ovih ranosrpanjskih dana u radosti zbog vrijednih obljetnica koje slavite – kako 30 godina od osnutka Ogranka DHK-a tako i ponovnog pokretanja regionalnoga kulturnog i književnog glasila Nova Istra! Velike i iskrene čestitke na svemu velebno priređenomu i učinjenomu uime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i uredništva Nove riječi!

Svojim ste marljivim, primjerenim i kreativnim djelovanjima i na planu organiziranja književnog života i glede profiliranja uredničkih praksi i izdanim naslovima bili i ostali nama ovdje na Istoku uzorima u istim poslovima. Hvala vam na učenjima!

Također, nesuzdržano priznajemo, plijenilo nas je i plijeni i dalje vaša suradnička otvorenost i poticajno držanje spram Hrvata na krajnjem Istoku hrvatskog etničkog prostora – s nama u Podunavlju u posljednjih dvadesetak godina. Na toj vam nesvakidašnjoj gesti, gospodine Biletiću, najsrdačnije hvala uime svih hrvatskih književnih i kulturnih pregalaca odavde!

Iskreno, Tomislav Žigmanov, ravnatelj ZKVH-a i glavni urednik Nove riječi

Obaveštenje o kolačićima