ZKVH u posjetu Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara

Objavljeno: 18.03.2010. Pregleda: 67

U radnom posjetu Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara sa sjedištem u Senti, 17. ožujka, bili su djelatnici Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata - osim ravnatelja Tomislava Žigmanova, bili su i Katarina Čeliković te vanjski suradnik Zavoda Ivan Beneš.

Uz potvrđenu dobru suradnju svih manjinskih zavoda za kulturu u AP Vojvodini, ovaj je posjet imao za cilj upoznavanje s dostignućima „starijeg" Zavoda, prilikama u kulturi mađarske manjinske zajednice te iskustvima na polju digitalizacije pisane baštine.

posjet madjarskom zavodu-3Ravnatelj mađarskog Zavoda Jenő Hajnal potanko je predstavio strukturu i organizacijski ustroj Zavoda, a najviše je bilo riječi o radu u području digitalizacije. Ravnatelj Hajnal izrazio je spremnost za zajedničke projekte dvaju Zavoda, kao i za održavanjem programa svih pokrajinskih zavoda na dogovorene teme.

Na koncu susreta Hajnal je darovao hrvatskom manjinskom zavodu desetak publikacija, a Tomislav Žigmanov mu je uručio naše nove publikacije, zahvalivši se na spremnosti za podjelu iskustava u vrlo zahtjevnom poslu oko digitalizacije tiskane građe, kao i na mogućem zajedničkom nastupu, napose s temama manjinskog kulturnog identiteta.

 

posjet madjarskom zavodu-2

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima