Vjersko-kulturne manifestacije,

26.03. 10:00h

150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa

Katedrala-bazilika svete Terezije Avilske, Subotica Pregleda: 104

Obilježavanje 150. obljetnice rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče (Ljudevita) Budanovića (Bajmak, 27. III. 1873. – Subotica, 16. III. 1958.) uključit će svetu misu i svečanu akademiju njemu u čast u Subotici.

Sveta misa za biskupa Budanovića će biti u katedrali-bazilici svete Terezije Avilske u Subotici 26. ožujka 2023. (nedjelja) u 10 sati.

Svečana akademija će biti održana u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 27. ožujka 2023. (ponedjeljak) u 19 sati. U programu akademije sudjeluju dr. sc. Robert Skenderović iz Zagreba, Katedralni zbor „Albe Vidaković“ Subotica, Aleksandra Ušumović iz Subotice i Župni zbor župe sv. Petra i Pavla Bajmak.

Ove godine je i 100. obljetnica od uspostave apostolske administrature i imenovanja Lajče Budnovića apostolskim administratorom.

Ovo obilježavanje odvija se u okviru Godine novog preporoda Hrvata u Srbiji i sloganom „Znam tko sam – Graditelj“, pod pokroviteljstvom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a suorganizatori su ZKVH, Subotička biskupija, Hrvatsko nacionalno vijeće, NIU „Hrvatska riječ“ i Katoličko društvo „Ivan Antunović“ Subotica.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima