18.07. 20:19h

Druženje s piscem Ivanom Balenovićem

Balenovic princ naslovnicaPisac Ivan Balenović iz Novog Sada bit će gost Gradske knjižnice Subotica u utorak, 22. ožujka 2016. godine, i tom prigodom će se susresti s učenicima viših razreda osnovnih škola iz Subotice i okolice te sa srednjoškolcima koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. U istome danu bit će održana dva susreta u čitaonici Gradske knjižnice Subotica.

Prvi susret s učenicima OŠ „Matko Vuković”, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Đurđina te Politehničke škole će biti u 12 sati, a drugi susret planiran je za 14 sati kada će se susresti s đacima OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice i Male Bosne, OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta i Gimnazije „Svetozar Marković“.

Ivan Balenović se u mladosti bavio novinskom karikaturom, a najveći dio radnog vijeka je proveo kao novinar i urednik nakladničkog odjela NIK „Dnevnik“ iz Novog Sada. Dorađujući epopeju Princ Humorabi od Plusopotamije dvadesetak godina, Ivan Balenović je ispisao svoje najznačajnije djelo. Smijehom razoružati zlo i utrti put dobrome osobna je iskaznica glavnih junaka u pustolovinama koje sažimaju povijest cjelokupnog ljudskog roda. Godine 2013. Ivan Balenović je dobio nagradu za životno djelo na području književnosti „Balint Vujkov dida“.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima