16.07. 05:52h

Dužijanca u Maloj Bosni

Duzijanca2016 MalaBosna 1Dužijanca u Maloj Bosni proslavljena je 31. srpnja 2016. godine, misom zahvalnicom u mjesnoj crkvi Presvetog Trojstva. Kruh od novoga žita na oltar donijeli su bandaš Igor Babičković i bandašica Kristina Francišković, mali bandaš Nebojša Matković i bandašice Martina Stantić i Ana Marija Horvacki, koji su pred župnu crkvu stigli na karucama, zajedno s drugim mladima u narodnim nošnjama.

Duzijanca2016 MalaBosna 2Misu zahvalnicu je predvodio bikovački župnik preč. Julije Bašić, uz koncelebraciju mjesnog župnika vlč. Dragana Muharema i msgr. Andrije Anišića, koji je ujedno i predsjednik UBH Dužijanca.

Uz novi kruh na oltar je prinesena i ovogodišnja kruna-slika, koja prikazuje ovu crkvu izgrađenu 1931. godine. Autorica rada je Katarina Skenderović, slamarka iz Male Bosne.

Misi su uz mještane nazočili i konzul generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Slaven Bačić.

Duzijanca2016 MalaBosna 4Župnik Dragan Muharem je ovom prigodom zahvalio Sanji i Velimiru Pleši, generalnom kunzulu, na darovanom vitražu sv. Leopolda B. Mandića, te Tomislavu Žigmanovu na svesrdnoj suradnji u obnovi sakralne baštine u toj župi.

U večernjim je satima održana akademija u čijem su programu nastupili Ženska klapa Pannona iz Đakova pod vodstvom mo. Ivana Rakonce, a nakon toga uslijedilo je druženje uz ples u Bandašicinom kolu.

Izvor: Hrvatska riječ (N. Sudarević)

 

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima