Folklorne manifestacije,

08.07. 16:00h

I Hrvatica iz Srbije u izboru za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

U tijeku je online glasovanje za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Hrvate iz Srbije predstavlja Antonija Rudić, članica HKPD-a ,,Matija Gubec" iz Donjeg Tavankuta. Svoj glas za Antoniju možete dati na sljedećem linku.

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira 9. Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Program se održava pod pokroviteljstvom dr. sc. Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Na ovogodišnjoj Reviji sudjeluje više od dvadeset Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena, predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i drugih kontinenata – od Sjeverne do Južne Amerike, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Šesta Književna Panonija u Budimpešti 30. 11. - 1. 12.
  • Nazor – čuvar tradicije somborskih Hrvata
  • Večer ikavice u Stanišiću
  • Godišnji koncert HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima