Folklorne manifestacije,

14.05. 20:00h

Noć muzeja u „Bunjevačkom kolu“

HKC Bunjevačko kolo, Preradovićeva 4, Subotica Pregleda: 37

HKC Bunjevačko kolo će i ove godine sudjelovati u manifestaciji Noći muzeja, sa svojim programom pod nazivom Pješčani sat, koji će se održati 14. 5. 2022. godine na adresi Preradovićeva 4, Subotica.

Program započinje u 20 sati izložbom bunjevačke nošnje, fotografija i umjetničkih slika iz fundusa Centra, nakon koje će publika ući u potpuno drugačiji, nostalgičan prikaz tzv. „živa slika“ jedne obitelji u svakodnevnim poslovima koji su se odvijali na jednom salašu.

Ovaj raznoliki program upotpunit će folklorni odjel performansom Memento, koji će u terminima od 21, 21.40 i 22.30 sati, izvesti nekoliko koreografija u trajanju oko 15 minuta.

Ciklus se završava izložbom Što ostane iza jednog čovika, u klubu (podrumski dio Centra), gdje će publika moći pogledati predmete za ličnu uporabu korištenu za života, koji su sačuvani od zaborava i nose lični pečat osobe koja ih je koristila. 

Program Pješčani sat će se zatvoriti u 24 sata.

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima