08.04. 10:01h

XX. Pokrajinska smotra recitatora

U cilju zaštite i sigurnosti svih sudionika te zbog nepovoljne i nepredvidljive epidemiološke situacije vezane uz COVID-19, XX. Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku održat će se 27. studenoga 2021. godine virtualno, putem ZOOM platforme a NE u petak, 5. studenoga 2021. godine u Subotici kako je ranije navedeno.

Po uzoru na prošlu godinu i u cilju jednakih svaki natjecatelj treba snimiti izvedbu svoje recitacije. Snimka se može napraviti i mobilnim telefonom, ali se moraju zadovoljiti sljedeći tehnički uvjeti:

- snimku treba napraviti druga osoba (ne „selfi“ kamera ako se koristi mobitel)

- mobilni telefon treba postaviti horizontalno i fiksirati ga (na stalku ili slično, ne u rukama)

- snimka treba obuhvaćati cijelu figuru recitatora

- osigurati tiho okruženje

- ako snimate u zatvorenom prostoru (što je i najbolja verzija), recitator treba biti blizu prozora, licem okrenutim ka prozoru, a snimatelj leđima okrenut prozoru

- po mogućnosti pozadina treba biti jednobojna

- ako snimate na otvorenom, poželjno je da bude oblačan dan. Ako je sunčan dan, naći hlad ali da je cijeli kadar u hladu (ne smije iza recitatora biti osunčano).

- potrebno je da na početku snimke recitator kaže svoje ime i prezime, ime autora i naslov pjesme koju govori (ako postoje tehnički uvjeti na početku snimka ispisati ove podatke)

- važna napomena: preslušati napravljenu snimku na računalu i uvjeriti se u čistinu i dovoljnu jačinu zvuka.

Svaka osnovna škola (u kojoj se nastava realizira na hrvatskom jeziku ili predmet hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture) ima pravo prijaviti 1 (a srednje škole i 3) recitatora po odjelu, a udruga kulture 2 recitatora po dobnoj skupini (mlađi, srednji i stariji) ili po dogovoru s organizatorom.

Recitatore treba PRIJAVITI do 15. 11. 2021. na priloženim prijavnicama osobno, poštom ili na e-adresu: pokrajinskasmotrarecitatora@gmail.com a SNIMKE RECITATORA koji recitiraju zbog veličine filea treba poslati do 20. 11. 2021. godine putem aplikacije https://wetransfer.com/ na e-adresu smotre: pokrajinskasmotrarecitatora@gmail.com. Smotra će biti održana putem ZOOM platforme 27. 11. 2021. godine a svi mentori i recitatori dobit će link putem kojeg će pratiti smotru.

Kao i prethodnih godina, svi sudionici smotre dobit će knjigu na dar za sudjelovanje, a najbolji diplomu i nagradu, a sve ćemo vam dostaviti poštom ili po dogovoru. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ni ove godine neće biti realiziran nagradni izlet u Osijek, ali ćemo kao i lani osigurati druge vrijedne nagrade koje ćemo vam također poslati poštom ili po dogovoru.


Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima