Aukcija slika s kolonije u organizaciji HKC-a „Novi Sad“

Objavljeno: 23.07.2018. Pregleda: 36

aukcija slika s kolonije HKC Novi SadHumanitarna likovna kolonija Dar za budućnost održana je početkom lipnja na Tekijama, u organizaciji Hrvatskog kulturnog centra iz Novog Sada. Mjesec dana kasnije, točnije u utorak 3. srpnja, u dvorcu Egység u Novom Sadu otvorena je prodajna izložba djela nastalih na ovoj manifestaciji koja je okupila likovne stvaraoce iz Subotice, Sombora, Belišća, Vukovara, Osijeka i Novog Sada. Prema izjavi predsjednika HKC-a Dragana Dražena Ilića, sva djela su prodata već u prvih pola sata, čime je sakupljeno 405.000 dinara. Prikupljena sredstva bit će uplaćena Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

U otvaranju je, uz predsjednika HKC-a, sudjelovao i član Gradskog vijeća Grada Novog Sada za kulturu Dalibor Rožić. 
„Kada pogledamo izložena likovna djela, očigledno je da su hrvatski umjetnici imali više nego ugodan ambijent za stvaranje. Akademski slikari, kao i amateri, stvorili su preko trideset umjetničkih slika, a zahvalјujući lјudima koji će na današnjoj aukciji kupiti njihova djela, naše novosadsko rodilište stjeći će uvjete da prikuplјenim sredstvima poboljša kvalitetu svojih usluga. Ovo je proizvod odlične suradnje Grada Novog Sada i Hrvatskog kulturnog centra, a najljepše od svega je što su i slikari veoma zadovoljni i što su oduševljeno dali svoj nesebičan doprinos, a sve u cilju humanosti i jačanja prijateljstva. Zajedničko stvaranje slikara iz vojvođanskih i hrvatskih gradova, upravo u Novom Sadu, Europskoj prijestolnici kulture, pokazatelj je da želimo kontinuirano stvarati najbolje uvjete za razvitak kulture, umjetnosti i interkulturalnog dijaloga“, kazao je Rožić.
Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine dr. Tihomir Vejnović zahvalio je organizatorima na donaciji i rekao da je ona znak ne samo dobre volje, nego i dobrote i humanosti.

Izvor: Hrvatska riječ (M. T.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima