Bodrog fest u Monoštoru

Objavljeno: 11.08.2016. Pregleda: 2

Bodrogfest2015 3 mOvogodišnji, dvanaesti Bodrog fest održava se u petak i subotu, 12. i 13. kolovoza 2016. godine u Monoštoru. U petak, 12. kolovoza, bit će organiziran Bodroški kotlić – natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša, uz glazbu Bit benda (za najbolji paprikaš natječe se stotinjak majstora kotlića).

U subotu, 13. kolovoza, manifestacija počinje u 10 sati programom za djecu, a nakon toga slijedi izložba šokačke narodne nošnje od sredine XIX. stoljeća do danas, u crtežima i slikama Dušanke Dubajić, izložbe fotografija i slika, svečano otvaranje, fijakerijada, klasični program s nastupima zborova i solista u crkvi, nastupi folklora, koncert u 20 sati i program za mlade Bodrog By Night. Na koncertu od 20 sati goste će zabavljati sastavi Đuvegije i Zlatne žice Bodroga.

Tijekom cijelog dana u središtu sela bit će postavljeni štandovi s domaćim i proizvodima starih zanata, kolačima, vinima, rakijom... A u svim lokalima služit će se tradicionalna monoštorska jela.

Osnovna ideja Bodrog festa je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pjesme, kao i prirodne ljepote Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje ovo selo predstavi kao turistička destinacija.

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
  • Koncert klape Barun
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • Memento 2 - Godišnji koncert izvođačkog ansambla Bunjevačkog kola
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima