„Bogatstvo različitosti“ u školi „Matija Gubec“ Tavankut

Objavljeno: 05.05.2014. Pregleda: 89

Bogatstvo razlicitosti2014-1Drugu godinu zaredom Osnovna škola „Matija Gubec“ u Tavankutu realizira projekt „Bogatstvo različitosti“ u okviru kojega je bio raspisan i likovno-literarni natječaj. Na natječaj se javilo dvadeset i osam škola, od toga devet iz Republike Hrvatske, jedna iz Bosne i Hercegovine te osamnaest škola iz Srbije.

Program je započeo 24. travnja 2014. godine dolaskom učenika iz nekih od škola sudionika u projektu i jedne gostujuće škole iz Karaševa, iz Rumunjske. Program prvoga dana sastojao se od radionica u kojima je sudjelovalo oko četrdeset učenika.

Bogatstvo razlicitosti2014-2Radionice su obrađivale nekoliko tema: ljubav, ekologiju, detektivske teme, slamarstvo i novinarstvo. Dojmovi učenika, nakon završetka radionica bili su vrlo pozitivni. Osim što su saznali kako napisati novinski tekst, izraditi čestitku od slame, naučili su i pokoji ljubavni stih, upoznali se s detektivskim poslom i pokojim sitnim gmazom. Bila je to dobra prigoda da se djeca međusobno približe i upoznaju, što i jest osnovna namjera projekta „Bogatstvo različitosti“.

U petak, 25. travnja, u prostorijama škole održana je središnja svečanost dodjele nagrada za najbolje radove pristigle na likovno-literarni natječaj, čija je ovogodišnja tema bila „Priča o prijateljstvu“. Učenici su istoga dana prisustvovali i tradicionalnom običaju – blagoslovu žita na blagdan Sv. Marka, te posjetili Suboticu i Palić.

Bogatstvo razlicitosti2014-3

„Projekt se održava drugu godinu zaredom. Cilj je da djeca druženjem i kreativnim radom nauče više jedni o drugima, da upoznaju druge o svom zavičaju, o kulturi i običajima, a s ciljem boljeg razumijevanja i poštovanja drugih i drukčijih. Također, ideja je bolje povezivanje i suradnja sa školama s kojima smo i do sada surađivali“, rekla je ravnateljica tavankutske škole Stanislava Stantić Prćić.

Tekst i fotografije: I. D.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima