Božićni koncert zbora „Sv. Cecilija“

Objavljeno: 23.02.2018. Pregleda: 30

bozicni koncert sv cecilijaDarovati malenom Isusu za rođendan puno lijepih pjesama odlučio je zbor Sv. Cecilija iz franjevačke crkve sv. Mihovila u Subotici, skupa sa svojim dugogdišnjim prijateljima i glazbenim suradnicima Subotičkim tamburaškim orkestrom. S. Mirjam Pandžić, Stipan Jaramazović i Marijana Marki sklopili su još jedan zanimljiv, a opet jednostavan program za božićni koncert.

U velikoj ponudi božićnih koncerata koji su se održali u našem gradu, ovaj koji je bio 29. prosinca 2017., bio je osmišljen s dijelom božićnih pjesama iz Hrvatske, dijelom poznatih pjesama poput Tihe noći i Transeamus usqe Betlehem, Radost svijetu svom od Händela i dobro nam poznatih pjesama koje se pjevaju u našim crkvama. Franjevačka crkva sv. Mihovila bila je puna te večeri ljudima koji su željni božićnih pjesama uz zvuke tambura. Prvi dio koncerta dirigirala je Marijana Marki, a drugi s. Mirjam Pandžić. 

Na kraju koncerta ljudi su se poklonili najljepšoj štalici u gradu i divili se malom biću čiji rođendan slavi cijeli svijet. Punog srca, zadovoljnog lica i oplemenjeni božićnom glazbom darovali smo malenom Isusu vrijeme uživajući u njegovim pjesmama, dvorima i toplini štalice. Njegovu prisutnost čekamo i u svojim domovima i srcima vjerujući da će Njegovo budno oko biti nad nama i do sljedećeg Božića.

Izvor: Hrvatska riječ(M. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima