Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu

Objavljeno: 31.10.2015. Pregleda: 29

Gostovanje Kerempuh NS2015 1Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba gostovalo je u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu od 21. do 24. listopada 2015. godine. Posjetitelji su imali prigodu pogledati pet recentnih produkcija te kazališne kuće. Manifestaciju je otvorio Jazavac u Kerempuhu, autorski projekt redatelja Olivera Frljića, a uslijedile su predstave – Ko živ, ko mrtav autora Mate Matišića, Svetislava Basare i Hrista Bojčeva, u režiji Dina Mustafića, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja Ive Brešana, u režiji Ivinog sina, poznatog filmskog redatelja Vinka Brešana, kabare Chishche Lishche, te Političko vjenčanje po tekstu osnivača i dugogodišnjeg upravitelja Kerempuha Fadila Hadžića, a u režiji Borne Baletića.

Gostovanje Kerempuh NS2015 2 mKerempuh je jedino satiričko kazalište u Hrvatskoj, a prošle je godine proslavio svoj 50. rođendan. „Skoro svaka predstava našeg kazališta izazove burne reakcije. Predstavili smo se s pet predstava, kako bi ovdašnja publika imala uvid u naš rad“, kaže ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština.

Poznati hrvatski glumac Goran Navojec je poslije Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja, izjavio kako je zadovoljan reakcijama novosadske publike. Osvrnuo se i na aktualnost teme kojom se ta predstava bavi. „Opisujemo jedan sustav, gdje ljudi na vlasti uopće ne biraju sredstva da dođu do onoga što žele. Ništa se nije promijenilo od vremena kojim se u predstavi bavimo. Osim što su političari postali zavodljiviji. Da nam svijet učine ljepšim ubace nam te čarobne prašine u oči, pa ih gledamo kao što su Mrdušani gledali u Bukaru. To su teme koje nas tište čim ovaj tekst još uvijek dobro prolazi kod publike“, izjavio je Navojec.

Podsjetimo, kazalište Kerempuh je na sličan način, s nekoliko predstava, gostovalo u novosadskom SNP-u i 2011. godine.

Izvor: Hrvatska riječ (A. K.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima