Drugo izdanje Okrugićeve „Lirike“

Objavljeno: 27.03.2018. Pregleda: 1

Ilija Okrugic LirikaZajednica Hrvata Zemuna Ilija Okrugić objavila je prošle godine drugo izdanje knjige Lirika Ilije Okrugića Srijemca, originalno objavljene 2007. godine u sunakladi nekoliko nakladnika. Na ovo su se odlučili s obzirom na to da je, prema riječima Zvonimira Rajkovića iz zemunske udruge, prvo izdanje tiskano u relativno maloj tiraži i da je knjigu sada teško naći.

Knjigu je pripremila i pjesme izabrala profesorica Jasna Melvinger, koja se, kako kaže, bavi stručnom obradom književne ostavštine Ilije Okrugića Srijemca.
„Primjerke iz prvog izdanja raspodijelili smo knjižnicama u okruženju, a nama je ostalo tek nekoliko knjiga. Zato smo se i odlučili tiskati drugo izdanje. Knjiga je podijeljena na devet odjeljaka po temama pjesama. Mnogima nije poznato da su pjesme Mikina kuća na kraju, Za jedan časak radosti, U našemu lijepom ti je Srijemu izašle iz pera Ilije Okrugića Srijemca“, ističe Rajković.
Izdavanje knjige financijski su pomogli Veleposlanstvo Hrvatske u Beogradu i Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske po raspisanom natječaju za 2017. godinu.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert Jelačića
  • Godišnji koncert ŽPS HKUPD-a Stanislav Preprek
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima