Festival „HosanaFest" prikazan u online formatu

Objavljeno: 25.01.2021. Pregleda: 40

hosana festFestival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest 2020., iz svima poznatih epidemioloških razloga ove godine nije mogao biti održan onako kako smo naviknuli, te je stoga ove godine izveden u virtualnom formatu. Tako je 26. prosinca na kanalu YouTube (gdje se i dalje može pogledati) prikazan ovogodišnji, 15. po redu HosanaFest, pod geslom Ima smisla

Privremeno rješenje

 Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora HosanaFesta vlč. dr. Marinka Stantića ovo je privremeno rješenje dok se ne steknu uvjeti da se festival održi uživo kao i proteklih godina. 
„Ne planiramo ostati na ovome, nego ga želimo uživo održati, kada se za to steknu uvjeti. Tako je u planu Organizacijskog odbora da se uz novi HosanaFest 2021, koji se uvijek održava nedjeljom, večer prije, dakle u subotu izvedu pjesme s Hosanafesta 2020. Nadamo se kako će se epidemiološka situacija popraviti, te da ćemo moći napraviti oba festivala u onome obliku na koji smo naviknuli", kaže vlč. Stantić. 

15 novih pjesama 

Na virtualnom HosanaFestu izvedeno je novih 15 skladbi, koje su prošle natječaj, a autori dolaze iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te Njemačke. To su: Velika srca vole – Kristina Crnković (Tavankut-Subotica); Tu je i on – „Faust" (Subotica); Via Doloresa – Vlado Kudić (Prozor-Rama, BiH); Volim Boga – Tea Tomičić (Novi Sad); Tebi se predajem – „Otkrivenje" (Mostar); Slugo Božji – Ivana Janko Stupar (Travnik); Lijek – Sanja Peić (Subotica); Gospode – Vlado Marušić (Široki Brijeg); Ja sam Tvoje dijete – Marija Perković (Gingen-Stuttgart); Ako Tebe ne znam – Darijo Šehić (Novi Sad); Zvijezda na Tvom nebu – „Noa" (Subotica); Zauvijek u meni – „Sliryc 33" (Dugo Selo – Zagreb); Zrno po zrno – „Speranza" (Prozor-Rama); Vječni mir – Barbara Brezac Beningar (Rijeka) i Rijeka života – Josip Ćulumović (Zagreb). 
Autori su bili dužni poslati svoje studijske snimke, za koje je član Organizacijskog odbora HosanaFesta Vedran Jegić priredio spotove, odnosno virtualni festival, a za potrebe snimanja korištene su snimke s prijašnjih festivala. Organizatori najavljuju kako će u veljači biti raspisan  natječaj za HosanaFest 2021. 
Ovogodišnji festival su pomogli: Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, kulturu i odnose s vjerskim zajednicama, Grad Subotica, Hrvatsko nacionalno vijeće, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima